22 Mayıs 2012 Salı

Bugün 3 ayların başlangıcı

Mübarek üç aylardan Recep ayı bugün başlıyor. Bu ay tevbe, hürmet ve ibadet, Şaban muhabbet ve hizmet, Ramazan ise yakınlık ve nimet ayıdır. Recep ayının af ve mağfirete, Şaban ayının şefaate ve Ramazan ayının da sevapların kat kat verilmesine mahsus olduğu bildirilmiştir. Bu aylara hürmet etmek, günahlardan uzaklaşmakla ve ibadetleri yapmakla olur.



Bu mübarek zamanlarda vaadedilen sevaplara kavuşabilmek için, her şeyden önce itikadı düzeltmelidir. İlmihal bilgilerini öğrenmeli ve yaşayışını bunlara uygun hale getirmelidir. Çok tevbe ve istiğfar etmeli, kazaya kalmış namazlarını, hemen kaza etmeye başlamalıdır.

Recep ayının ilk cuma gecesi, Regaib Kandili'dir. Bu gecede Allahü teala, mümin kullarına ihsanlar ve ikramlar yapar. Bu gece yapılan dua reddedilmez ve namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere kat kat sevap verilir. Bu geceye hürmet eden affedilir. Recep ayının her gecesi kıymetlidir. Her cuma gecesi de kıymetlidir. Bu iki kıymetli gece bir araya gelince daha kıymetli olur.

Bir gün Peygamber Efendimiz, Recep ayındaki ibadetlerin faziletini anlatıyordu. Yaşlı bir zat, 'Ya Resulallah! Recep ayının tamamını oruçlu geçirmeye gücüm yetmez.' deyince, Peygamber Efendimiz buyurdu ki:

'Sen, Recep ayının başında, ortasında ve sonunda oruç tut! Hepsini tutmuş, sevabına kavuşursun. Çünkü sevaplar on misli ile yazılır. Fakat, Receb-i şerifin ilk Cuma gecesinden gafil olma!'

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...