21 Mart 2012 Çarşamba

İlkbahar

Bugün hep birlikte yeni bir mevsime girdik. Ne güzel bir mevsim değilmi ilkbahar? Her taraf cıvıl cıvıl, insanlar daha neşeli.  Çetin bir kıştan çıktıktan sonra bugün yeni bir mevsime merhaba dedik. Her ne kadar üç haftadan beri havalar ısınmış olsada bugün resmi olarak ilkbaharın başlangıcı.

Mevsimleri tıpkı insan hayatına benzetirim. Tam tersini de söyleyebiliriz aslında, insan hayatı mevsimlere benzer. İlkbahar insanın doğuşuna kıştan yani ölümden sonra dirilişine, yaz mevsimi yaşama ve gençliğe, sonbahar çöküntüye ve yaşlılığa ve kış mevsimini de ölüme benzetirim. Mevsimlerin değişmesi sonsuza kadar böyle devam eder.

'Bahar, bütün canlılar ve hatta cansızlar için ölümden sonra kalkış gibidir. Bahar, top yekün bir uyanıştır ve diriliştir. Baharın gelmesiyle uyanışa geçen bütün kainat, bize yeniden dirilişi haykırır. İlkbahar, dünya hayatının sona ermesiyle ölümden sonra dirilişin adeta sembolik bir ifadesidir.' www.kuransunnet.com

7 yorum:

  1. Ozaman hosgeldin bahar diyoruz!!

    YanıtlaSil
  2. HOSGELDIN BAHAR, VE DORT GOZLE SENI BEKLIYORUM 'YAZ'!!! :D Leuk geschreven Sev.. Had alweer n tijdje niet op je blog gekeken..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esra senin yorumunu anlamadim :p bahar geldiyse daha nasil dort gozle bahari beklersin ki? Of bedoel jij iets anders?

      Sil
    2. Ze bedoelt dört gözle 'yaz'ı bekliyorum yani zomer..

      Sil
  3. ow hahaha ik las het woord yaz als schrijven :p simdi anladim.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...