26 Mart 2012 Pazartesi

Aile saadeti

Aramızda evli olanlar, evlenecekler ve bütün aile kurumları için:

Zamanımızda birçokları kendi yuvalarının mezarını yine kendileri kazmaktadır. Devamlı dırdırlar, tenkit, münakaşa, kalp kırıcı sözler, bir yuvanın yıkılmasına veya huzursuz hale gelmesine sebep olur. Karı-koca birbirini iyi tanımalıdır. Hiç kimse tenkitten hoşlanmaz, herkes takdir bekler. Nefsimiz, tenkitten değil, takdirden hoşlanır. Takdir etmekle bir kaybımız olmadığı gibi, bir insanın kalbini kazanmak faziletine de sahip oluruz.

Yemeğimizi pişiren, çamaşırlarımızı yıkayan, çocuklarımıza bakan, evimizi tanzim eden bir hanıma, takdirlerimizi bildirmemiz, teşekkür etmemiz kadar tabii birşey olamaz. Bu takdirden mahrum olanların evinde huzur aramak zordur.

Yabancılara gösterilen nezaketi evde eşler birbirlerine göstermelidir. Yabancılara sert söylemekten çekindiğimiz halde, evimizde sert konuşmaktan çekinmeyiz. Halbuki evdeki saadet, iş hayatındaki nezaketten daha mühimdir. Huzur, milyonlar kazanmaktan daha ehemmiyetli değilmidir? O halde evimizde takdir edici, nazik ve güleryüzlü olursak, aile geçimsizliği diye birşey kalmaz.

(takvim yaprağı)

Yukardaki konuya yönelik hanımlarla ilgili seçtiğim hadisi:

'Bir kişi hanımına su (bile) ikram etse sevab kazanır.'




6 yorum:

  1. Çok güzel bir yazi canim Allah razi olsun paylastigin icin. Gercektende esler birbirlerine karsi nezaketli olurlarsa evlilikte uzun omurlu olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim abla. Allah hepimizden razı olsun inşallah, herkesin yuvasına huzur versin inşallah...

      Sil
  2. Bencede cok guzel bir yazi. Ik denk dat dit wel geldig is voor alle gezinssamenstellingen.. Het is eigenlijk heel logisch. Maar het is heel mooi beschreven.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. klopt es, butun aileler icin gecerli en ook heel logisch ama maalesef her zaman gerektigi gibi davranmıyoruz en sevdiklerimize

      Sil
  3. Evet bencede cok guzel bir yazi. Paylastigin icin Allah razi olsun. Islamiyet daima, dogru ve en guzel yasami bizlerin yasamamizi ister. Elhamdulillah ben muslumanim diyene!

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...