19 Mayıs 2012 Cumartesi

Anne usulü poğaça

Nedendir bilinmez ama annelerin yaptığı yemeklerin yerini hiç birşey tutmaz. Tıpkı onların yaptığı gibi yapsak, aynı malzemeleri kullansak, hatta annemizin mutfağında yapsak bile tadı aynı olmaz. Çocuklarına yaptıkları için sevgilerini katıpta yaptıklarından olabilir mi...??



Annemin o çok sevdiğim poğaçasından yaptım, tavsiye ederim...


Malzemeler:

Hamuru için:
1/2 su b. sıvı yağ
1/2 su b. süt
1 su b. su
4 su b. un
1 yumurta akı
1 kabartma tozu
1 kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker

içi için:
maydanoz
peynir
1 küçük boy soğan

üzeri için:
1 yumurta sarısı
çörek otu
susam

Hazırlanışı:

Geniş bir kaba hamuru yapmak için bütün malzemeleri alın. Kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar güzelce yoğurun. Hamurun üzerini kapatın. İçinin malzemesini hazırlayana kadar bekletin. Hamuru biraz daha fazla (yarım saat kadar) bekletirseniz daha güzel olur. Elde ettiğiniz hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp açın ve içine peyniri sürüp kapatın. Yarım ay şeklinde olacak. Üzerine hazırladığınız yumurta sarsını sürün. Poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun!


Bu tarifle ortalama 15 tane, yani bir fırın tepsisi kadar poğaça yapılıyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...